2010-06-06


Sikeresen lezajlott a Vas-hegyi teljesítménytúránk. Köszönet a lebonyolításban segítőknek.
Idén összesen 101 túrázó indult a három távon. A legidősebb résztvevőnk Varga Jenő bácsi (1923), a Vasvári Természetjáró SE tagja volt. Szép számmal vettek részt tíz év alatti gyerekek is. A legnagyobb létszámú iskolai csoport a Hermann Ottó Szakközépiskolából érkezett, a legnagyobb létszámú egyesület pedig a Borostyánkő SE csapata volt. Jutalmuk a szép túranapon túl külön oklevél és serleg.

A szervezés és a túra napjai után igyekszem bepótolni lemaradásomat a blogos híradásban. Májusban több érdekes, szép programon is részt vettünk. Folytatódott az "Irány Pécs!" túrasorozatunk: 1. nap: Őrtilos - Gólya-hegy - Zrínyi-Újvár - Szentmihályhegy - Őrtilos - Zákány. 2. nap: Berzence - Bélavár szőlőhegy - Vízvár. 3. nap: Babócsa - Péterhida - Barcs.
A fotókat nézve (Fotóalbum: jégmadár) szép és kalandos túra volt, igazán sajnálom, hogy nem lehettem jelen. Reméljük, hogy többen kapnak kedvet a folytatáshoz, júliusban a Barcs és Villány közötti szakaszhoz, melynek szervezése folyamatban van.

Egy kis csoport idén is elutazott a Rege Népfőiskolásokkal Csíksomlyóra illetve a Gyimesbe, ahol ismét feledhetetlen napokat töltöttünk. Volt kőkemény gyaloglás Borospatakától a Somlyó-hegyig, hol ragyogó napsütésben, hol szakadó esőben, volt virrasztás a kegytemplomban, majd vártuk a felkelő napot fent a Somlyó nyergében. Idén sem maradt el a túra a Széphavasra, majd utolsó nap a szekeres kirándulás az ezeréves határhoz és Gyimesbükkre.
Szállásunk, a borospatakai Boros Panzió remek helyi ételekkel, jó programokkal kényeztetett minket. Ismét megállapítottuk, hogy ide bizony vissza kellene térni valamikor, csak úgy pihenni, élvezni a még érintetlen tájat, a csendet, a jó levegőt.
(A képes beszámolót itt találjátok: Fotóalbum: Vándor 2.)

Nincsenek megjegyzések: