2018-06-21

Kőszegi csillagok - éjszakai teljesítménytúrák


Június 30. (szombat)  Kőszeg
Nyáresti-éji családi séta, kirándulás barátokkal… vagy esetleg tempós, szintes teljesítménytúra: szabad a választás! Nézzük meg együtt a bájos Kőszeg fényeit fentről, a hegyekből! Gyönyörű panorámák, pompás kilátók minden távon… Sok szeretettel várunk mindenkit a rajtban: Kőszegen, a Jurisics-vár melletti Bécsi Kapu étterem teraszán!
Részletek a TTT honlapján.
Kedvezményes regisztrációs lehetőség, kötelezettségek nélkül (fizetés csak a helyszínen)
Kőszegi csillagok 05 TT: A Jurisics-vártól indulva láthatjuk a Koronaőrző bunkert, a Kálvária stációit és hihetetlen gyökérzetű fákat. Felérkezve a Kálvária-templomhoz, a város nyáresti panorámájában gyönyörködhetünk. Hamarosan a Trianoni-keresztnél lehetünk megint részesei szép kilátásnak. És még nincs vége! A Szulejmán-kilátó ismét a város (immár fénylő) szépségét tárja elénk, majd az Arborétum mellett elhaladva a Bechtold Központ látogatása is útba esik a cél felé.
Kőszegi csillagok 10 TT: A Királyvölgy hangulatos sétánya után fellépcsőzünk a Szulejmán-kilátóba, ahol máris pompás panorámában részesülhetünk. A kálvária-hegyre tartunk, de közben is érdemes folyamatosan csodálni a tájat. A Trianoni-kereszt kilátása következik, majd a Pintér-tetőről Rőtfalva (Rattersdorf) felé kalandozhat el tekintetünk. Az Ördögtányér-szikla és a Fatalin-bükkök után az Óház-kilátóhoz érkezünk. Miután kigyönyörködtük magunkat Kőszeg lenyűgöző éjszakai panorámájában, a Szabó-hegyen keresztül ereszkedünk le a városba, melynek fényei egyre közelebb kerülnek... Túránk végén a ragyogó főutcán és gyönyörű, fénylő tereken át érkezünk a célba.
Kőszegi csillagok 15 TT: Nem félsz a sötétben? Akkor beviszünk a sűrűbe! Nem fogod megbánni… Kőszeg méltán híres terein és főutcáján jutunk ki a Pogányok településrész pincéi és szőlői felé. Az Enikő-forrás után a Vöröskereszt, majd az OKT és az Irány-hegy következik. Az Óház-kilátóról Kőszeg fantasztikus panorámája tekinthető meg, majd ereszkedés jön. A Fatalin-bükkök és az Ördögtányér-szikla után a Pintér-tetőre érkezünk, ahonnan Rőtfalva (Rattersdorf) fényei bukkannak fel. Pompás kilátások, lejtmenet – és máris a Szulejmán-kilátóhoz érkezünk. Megcsodálhatjuk az éjszakai Kőszeg látványát, hogy aztán a kellemes Királyvölgyön át bejussunk a célba.

Nincsenek megjegyzések: