2009-03-29

Túra a Pinka völgyéből a Rába völgyébe

A meteorológusok sokkoló előrejelzései ellenére reggel útra keltünk, hogy a Pinka völgyéből átsétáljunk a Rába völgyébe. Az idő bíztató volt, az eget nem takarta összefüggő felhőréteg, kellemes tavaszi időben indultunk el Szentpéterfáról. Moschendorf (Sároslak) után alkalmi osztrák ismerősünk kalauzolt minket az erdőben. Itt kicsit hosszabban időztünk, beszélgettünk, majd folytattuk utunkat Heilingenbrunn (Szentkút) irányába. A falu része az 1999-ben létrehozott Weinidylle Természetparknak. http://www.naturpark.at/index_hu.htm , http://www.bucsujaras.hu/szentkut/index.htm
Végigsétáltunk a patinás pincesoron, majd az Ulrich-forrásnál kis pihenőt tartottunk. Innen rövid úton hamarosan visszaértünk Magyarbüksnél a magyar oldalra.
http://www.boeoe.com/ungarisch-bieling/ungarisch.htm
A régi temető után még megnéztük a vízimalom maradványait, majd lépteinket szaporázni kellett, mert egy óra körül mind jobban beborult, s eleredt az eső. A túra utolsó szakaszát a 8-as főúton ugyancsak turbósan tettük meg, hogy a vonat indulása előtt szomjunkat olthassuk egy üveg sörrel a csákánydoroszlói büfében.

Nincsenek megjegyzések: