2009-07-06

Volt egy laza hétvégénk, amikor igyekeztünk megtalálni az ideális egyensúlyt a gyaloglás és egyéb tevékenységek, mint közös főzés, evés, ivás között. Készült néhány fotó is, melyeket a fotóalbumomban találtok.

Aki nem utazik Robival a szlovák-lengyel túrára, vagy nincs más nyári programja, csatlakozhat hozzánk augusztus 17-24-ig egy isztriai nyaralásra.
Autóval utazunk és kempingben leszünk Opatija alatt, Ičićiben.
Opatija (Abbázia) már a Monarchia alatt is kedvelt üdülőhely volt, egy csodálatos 12 km-es parti sétány köti össze Lovrannal. Lovran és Opatija között, az Učka hegység lábánál csendesebb, nyugodtabb üdülő falvakat találunk: Ičićit és Ikát. Ičićiben a hegyoldalban található egy autós kemping, ahonnan szép kilátás nyílik a Kvarner-öbölre és a háttérben Rijekára. A 12 km-es tengerpart sziklás, fürdéshez kialakított lejárókkal, kavicsos, betonos strand csupán a települések központjában található. Változatos kikapcsolódási lehetőségek vannak: úszás, búvárkodás, kajakozás, az Učka-hegységben számtalan jelzett túristaút várja a túrázás, hegyikerékpározás, sziklamászás szerelmeseit.
Az Učka-hegy legmagasabb pontjának számító Vojak-csúcson (1400 m) található toronyból igazán lélegzetelállító kilátás nyílik a Krk, Lošinj és Cres szigetekre, a Gorski kotara, illetve az Isztriai-félszigetre.
Előző útjaink (2004, 2007) során készült képeinkből készítettem egy kis kedvcsináló összeállítást: http://picasaweb.google.com/vasivandor/IsztriaiMozaik#

Nincsenek megjegyzések: